Bemutatkozás
2014-ben megnyílt pálinkafőzdénk Szombathelytől alig negyedóárányira, Sorkikápolnán várja vendégeit. Célunk, hogy modern technológiával, ugyanakkor a hagyományok tiszteletével szolgáljuk a pálinka kedvelőit, a bérfőzetőket.
Ha fontos Önnek, hogy az a varázslatos folyamat, melynek során a gyümölcséből ez a nemes ital elkészül,
- jól felszerelt, korszerű berendezéssel,
- ellenőrzött keretek között,
- tapasztalt főzőmesterek segítségével,
- korrekt kiszolgálással és
- rövid határidővel történjen meg,
forduljon hozzánk bizalommal!
Magyarországon a pálinkafőzés történelmileg kialakult eljárása a kisüsti (kétszeres lepárláson alapuló) technológia. Mivel fontos számunka a magyar tradíciók tisztelete, ezért mi is a hagyományos kisüsti eljárást alkalmazzuk. Úgy hisszük, a kétszeres lepárlás biztosítja a gyümölcs aromáinak, zamatanyagainak maximális kinyerését, a valódi, hosszan tartó ízű pálinka hagyományosan így készül. Valljuk, hogy a pálinkafőzés művészet, és ezt a művészetet nemcsak a kereskedelmi, hanem a bérfőzésben is meg lehet – és meg is kell – jeleníteni. A hagyományok tisztelete persze nem jelenti azt, hogy elutasítanánk az újdonságokat, éppen ellenkezőleg - a legkorszerűbb technológiát és eszközöket igyekszünk alkalmazni a kisüsti eljárásban is.
Üzemünkben egy 250 liter kapacitású, vörösréz főzőüst várja a cefréshordókat. A duplafalú kivitel mellett a beépített keverő-berendezés garantálja, hogy a cefre véletlenül se tudjon leégni. Az üstöt beépített mosó-berendezéssel tudjuk tisztítani, a leereszthető szűrőrendszerek és a párhuzamos alszesztartályok segítségével az egymást követő tételeket teljesen szét tudjuk választani, így az ízek nem keverednek. A párlat finomítását 100 literes üsttel végezzük. Egyedülálló hosszúságú réz páracsövekkel rendelkezünk – ezek mérete szorosan összefügg a pálinka minőségével -; emellett a bérfőzdékben ma még ritkaságnak számító kóstoló csap is segíti munkánkat, az elő-, közép-, és utópárlat minél tökéletesebb elválasztását. A kívánt alkoholfokot ioncserélt vízzel állítjuk be, nem pedig „saját magával” higítjuk a pálikát, így a savanyú ízű utópárlat nem rontja a végtermék minőségét.
Bérfőzést minimálisan 100 liter cefrétől vállalunk, így ha egy-egy fajta gyümölcsből ennél nagyobb mennyiséget nem tud összegyűjteni, ám mégsem szeretné azt más gyümölcsökkel vegyíteni, akkor főzdénk ideális megoldás az Ön számára. 100 liter – egy átlagos cefréshordó – alapanyagot már fel tudunk dolgozni, így Önnek nem kell kompromisszumot kötnie – a fáradságosan összeszedett málnát, ribizlit, vagy éppen cseresznyét tőlünk tiszta, fajtajelleges pálinka formájában kapja vissza.
Igény esetén a cefréért házhoz megyünk, az előállított pálinkát üvegbe töltjük, egyedi címkével is ellátjuk, és akár ki is szállítjuk Önhöz. Emellett szívesen adunk cefrézési tanácsokat, s veszünk részt szakmai rendezvények, előadások megszervezésében, megtartásában is.